sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Sitruuna-valkosuklaakakku.Kuohkea kuin kohokas, mutta eipä tarvitse pelätä lässähtämistä :))

Helppo ja yksinkertainen valmistaa. 
Sopii keliaakikolle loistavasti, koska ei sisällä jauhoja laisinkaan.
Leivonnainen on kuin kohokas, mutta ei lässähdä paistamisen jälkeen. 
Sitruunakakku sopii hyvin raskaan ruokailun päätteeksi.


Sitruuna-juustokakku

Raaka-aineita on muutama hassu. Munia,valkosuklaata,tuorejuustoa ja mausteeksi sitruunaa.
Käytettävä kakkuvuoka on tavallista vuokaa pienempi, halkaisijaltaan 15 cm.

Sitruuna-valkosuklaakakku:


  • 3 kananmunaa
  • 120 g tuorejuustoa (philadelfiaa)
  • 120 g valkosuklaata
  • 1 sitruunan raastettu kuori

  1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
  2. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  3. Sulata valkosuklaa ja vatkaa suklaa keltuaisten kanssa kevyesti vaahdoksi.
  4. Lisää keltuaisvaahtoon tuorejuusto ja raastettu sitruuna.
  5. Nostele valkuaisvaahto hellästi keltuaisvaahdon joukkoon pienissä erissä ja sekoita välillä.
  6. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista vesihauteessa 170 asteessa noin 30-40 minuuttia uunista riippuen.
  7. Huomioi, että vesihauteeseen pitää käyttää kuumaa vettä ja kakkua ei peitetä paiston aikana.



Kakku kohoaa todella hyvin, varsinkin jos olet onnistunut lisäämään valkuaisvaahdon hellästi sekoitellen joukkoon. Jos valkuaiset sekoittaa raivokkaasti taikinaan, kuohkeus häipyy saman tien - olen karvaasti kokenut senkin.   Joskus olisi hauskaa tehdä postauksia, joissa kaikki mahdollinen on mennyt "persiilleen". Niitä olisi myös paljon :))

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.