sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Kardemumma-mustikka muffinsseja.

Pakastimen herkkuja desi kerrallaan tyhjennellen. Tuli vähän mummula mieleen tuosta kardemumman mausta ja varsinkin mustikasta.
Kuorrutukseen halusin myös kokeilla uutta kimallesprayta ja maku tomusokereita, joten tuunasin sitten muffinit hieman toisenlaiseen kuosiin. Maustoin tuorejuuston mustikanmakuisella tomusokerilla ja pinnalle spreijasin hieman kimalletta. Oli ihan hauska tulos ja samantien tulikin pari muuta ideaa sprayn käyttöön.

kuppikakku

Tästä ohjeesta tuli 15 muffinia:


  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g voita
  • 1-1 ½ dl mustikoita

  1. Vispaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  3. Yhdistä jauheet keskenään ja sekoita hellästi munavaahtoon.
  4. Lisää lopuksi mustikat ja sekoita.
  5. Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteessa noin 12-15 minuuttia.
  6. Jäähdytä.
  7. Valmista halutessasi tuorejuustokuorrute.

Kuorrute:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 1-2 tl mustikan mehua väriksi

  1. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään ja vispaa se sitten vaahdoksi.
  2. Kuorruta jäähtyneet muffinit.
  3. Ja jos omistat kimallesprayta, suihkuta pieni kimalle pinnalle.



Kimallespray.
Hauska ja hento helmiäisen kiilto tuli kuorrutteeseen.
Varmaan hauskoja efektejä tulee sokerimassoihin ja marsipaaniin. Makua ei spraysta pahemmin tullut ja hyvä niin.


Nämä muffinssit ei varsinaisesti kaipaa minkäänlaista kuorrutusta, mutta en mahtanut itselleni mitään ja kokeilin tuota hauskaa kimallesprayta. Sittenhän sitä oppii taas kaikkea uutta ja tietää mihin sitä voikaan käyttää. Ainakin tuorejuuston pinnalla pysyi kauniisti ja korosti helmiäisellä kimalteellaan kauniisti.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.