torstai 12. tammikuuta 2017

Ickendar cannelonit.

Jauhelihatäytteessä mausteena jeeraa (juustokuminaa) ja cannelonit haudutettu kypsäksi näppärässä tomaattikastikkeessa.
Lisäkkeenä valkosipulinen jogurttikastike.



Tarvikkeet:


  • 2 pkt italiamo pastalevyjä 
Jauhelihatäytteeseen:
  • 700 g jauhelihaa
  • öljyä paistamiseen
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 tl jeeraa
  • 2 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 dl juustoraastetta täytteeseen

  1. Kuumenna paistinpannulla öljy ja ruskista jauheliha ja sipuli.
  2. Mausta seos ja ota jäähtymään.
  3. Sekoita juustoraaste hieman jäähtyneeseen jauhelihaseokseen.
  4. Levitä pastalevyt pöydälle ja laita jokaisen levyn toiseen päätyyn pari ruokalusikallista jauhelihatäytettä. Rullaa ja siirrä voideltuun paistovuokaan.
  5. Valmista tomaattikastike ja levitä cannelonien pinnalle niin, että kaikki rullat peittyvät kunnolla.
  6. Ripottele pinnalle vielä juustoraaste ja paista 200 asteessa uunin alaosassa noin puolituntia.
  7. Tarjoa kuumana ja kylmän jogurttikastikkeen kanssa.


Tomaattikastikkeeseen:

  • 1 sipuli kuutioituna
  • 25 g voita
  • 1 kg tomaattisosetta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä

  1. Kuullota sipuli voissa pehmeäksi.
  2. Lisää tomaattisose ja mausta.
  3. Anna hautua noin vartin verran. 
  4. Tarkista mausteiden määrä ja levitä kastike cannelonien päälle.



Pinnalle vielä 1 ½ dl juustoraastetta



Jogurttikastike:


  • 3 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl jauhettua mustapippuria



  1. Mittaa jogurtti kulhoon.
  2. Hiero morttelissa valkosipuli,suola,mustapippuri ja öljy tasaiseksi tahnaksi ja sekoita jogurtin joukkoon.
  3. Sekoita ja anna maustua hetki.






Lidlistä löytyi suuria pastalevyjä, joista on näppärää valmistaa canneloneja.

Hinnaltaan ihan kohtuullisia, jotta ei tarvinnut aloittaa tekemään itse. Olen joskus ostanut valmiita canneloni putkia, mutta niitä on ollut jotenkin ikävä täyttää.

Ei kommentteja: