torstai 29. joulukuuta 2016

Mureita ja herkullisia nekkucookieta.

Mitä sitä ei immeinen tekisikään pienen hyvän eteen. 
Ja kauppaan kun ei jaksa lähteä, niin on turvauduttava omien kaappiensa kätköihin.
Hyvä puoli on se, että kaikki tarvittava yleensä löytyy jo kaapeista. Valmistaminenkin on nopeaa ja vaivatonta.
Tämä ohje on muuten Makulehdestä vuodelta -08. Meillä aina ulistaan siitä, kun hylly on tulvillaan vanhoja keittokirjoja ja lehtiä. Mutta kun sieltä löytyy aina vaan todella hyviä ideoita ja ohjeita.



Nämä keksit ovat aika reilun kokoisia ja reseptistä tuli noin 45 kpl. 

Tarvitset:

  • 2 ½  vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl siirappia

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi siirapin ja sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Lisää jauhot vaahdon joukkoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  5. Taikina kannattaa hieman kohmettaa jääkaapissa, jos haluat helpomman leivottavan taikinan.
  6. Tee taikinasta pari pitkää tankoa ja paloittele ne yhtä suuriksi paloiksi. Noin 40-50 kpl jos haluat tehdä suurempia keksejä.
  7. Pyöritä palat palloiksi ja siirrä leivinpaperille. Huomaa,että taikina leviää paiston aikana aika paljon ja vaatii hieman normaalia isommat välit toisiinsa.
  8. Tee haarukalla pieni painallus pallosien keskelle ja paista 200 asteessa noin 10-12 minuuttia.








Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.