Ja pohjana on sokerikakku.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja voidaan leipoa useampi päivä ennen tarjoilua,koska kakku on rakenteeltaan mehevä.
Suklaa-kirsikkakakku
- 2 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 raastettu sitruuna
- 150 g voita
- 1 ½ dl maitoa
- 100 g säilykekirsikoita
- 2 dl suklaata raastettuna
- Pilko kirsikat pieniksi paloiksi ja raasta suklaa odottamaan.
- Kuumenna maito ja sulata voi maidon joukkoon.
- Vispaa sokeri ja munat vaahdoksi.
- Sekoita vaahdon joukkoon kuivat-aineet ja sitruunaraaste.
- Lisää lopuksi lämmin maitoseos, kirsikat sekä suklaa.
- Sekoita varovasti koska seoksesta tulee löysähkö.
- Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tai kunnes tikulla tarkistettaessa taikinaa ei enää tartu tikun pintaan.
- Jäähdytä kumottuna ritilällä ja koristele tomusokerilla ja kirsikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti