Jokunen erilainen sinappi on tullut rakenneltua joulun alla ja nyt oli tuli hieman perinteisempi malli.
Vahvalla kahvilla ja konjakilla terästetty sinappi.
Kotitekoinen sinappi on oiva tuliainen viedä mennessään ystäville ja varmasti tulee käyttöä.
Vahvalla kahvilla ja konjakilla terästetty sinappi.
Kotitekoinen sinappi on oiva tuliainen viedä mennessään ystäville ja varmasti tulee käyttöä.
Nämä itsetehdyt sinapit vain kuuluu jouluun ja kinkun kaveriksi.
Se pieni vahvuus maussa ja sopiva makeus kruunaavat meidänkin joulupöydän kinkun.
Vielä kun sen pystyy hyvin valmistamaan ilman kananmunaakin loistavasti suurustaen maizenalla.
Tästä ohjeesta saadaan noin 5-6 purkillista hieman purkin koosta riippuen ja sinappi säilyy vielä todella pitkään hyvänä. Olemme syöneet jouluna tehtyä sinappia vielä seuraavana kesänäkin grillimakkaran kanssa.
Mitään vippaskonsteja ei sinapin teossa ole, mutta hyvä on muistaa, ettei kiehuta sinappia,kuumennus riittää ja sinappia pitää sekoittaa koko ajan. Sinappi palaa todella helposti pohjaan.
Ja simppeli ohje Kahvi-konjakkisinapille:
- 4 dl sokeria
- 3 dl kermaa
- 1 dl balsamicoviinietikkaa
- 200 g sinappijauhoja
- 1 ½ dl konjakkia
- 2 dl vahvaa kahvia
- 2 rkl maizenaa ja tilkka kahvia
- Mittaa paksupohjaiseen kattilaan kaikki ainekset paitsi suurustukseen käytettävä maizena ja kahvi.
- Kuumenna seosta koko ajan sekoitellen kunnes seos on kuumaa muttei kiehu.
- Sekoita maizena kahvin joukkoon ja lisää sinappiin sekoittaen koko ajan.
- Kuumenna uudelleen mutta älä kiehuta.
- Tarkista maku ja jäähdytä.
- Purkita sinappi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti