sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Xantekaakao.

 Mitä ihanimmat duunikaverit kehuivat Xantelikööriä. Kertoivat, että siitä saa mitä parhaimmat kaakaot. Ja täytyy sanoa,että kyllä ihan nappiin meni.
Tein kaakaota jauheesta ja aidosta tummasta suklaasta, lopputulos oli molemmissa versioissa loistava. Ja mikä parasta, tulos oli herkullinen eikä liian makea.



Lämmittävästä,terästetystä kaakaosta tuli loistava korvike glögille.
Vielä muutama päivä ja saadaan maistella jouluherkkuja ja rentoutua.
Tässä oli yksi loistava juoma ulkoilupäivän päätteeksi.


Tarvitset 2:lle lasilliselle:


  • 4 dl maitoa
  • 60 g tummaa suklaata
  • 8 cl xantea
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaa pehmeänä vaahtona ja suklaata rouheena

tai ihan kaakaojauheella

  • 4 dl maitoa
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl kaakaota
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 8 cl xantea
  • 1 dl kuohukermaa pehmeänä vaahtona ja suklaa rouhetta 

  1. Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.
  2. Raasta hieman suklaata pieniksi lastuiksi viimeistelyä varten.
  3. Kuumenna maito.
  4. Ota pois liedeltä ja sulata suklaa maitoon.
  5. Mittaa likööri valmiiksi kuumuutta kestäviin laseihin tai mukeihin.
  6. Kaada kaakao liköörin päälle.
  7. Lusikoi kermavaahto pinnalle ja ripottele suklaa kerman päälle.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.