sunnuntai 30. elokuuta 2015

Syysherkkujen jälkkäriksi sitruunalla ja sahramilla maustettu paahtovanukas.

Reseptistä saadaan 8 annosta paahtovanukkaita.
Sahrami antaa kauniin keltaisen värin vanukkaaseen ja sitruuna pientä raikkautta.

Paahtovanukas.

 Paahdettu sokeriliemi:

  • 1 ½ dl hienoa sokeria
  • 1 dl vettä

- Mittaa sokeri pieneen kattilaan ja kuumenna, kunnes sokeri alkaa muuttua kullankeltaiseksi.
- Sekoita vesi joukkoon varovasti, sillä veden lisääminen kuumaan sokeriin räiskyttää helposti vettä käsille.
- Sekoita seosta välillä ja anna sokerin sulaa tasaiseksi.
- Kaada hieman jäähtynyt sokeriliemi kuumuutta kestäviin vuokiin ja voitele vuoat sokeriliemellä kauttaaltaan.
- Siirrä vuoat astiaan, jossa voit kypsentää vanukkaat vesihauteessa.




Vanukas:

  • 4 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ripaus sahramia 
  • 1 vaniljatanko halkaistuna
  • 4 kananmunaa

- Mittaa kattilaan maito,kerma ja halkaistu vaniljatanko.
- Kiehauta kermaseos ja kaavi vaniljatangosta siemenet kerman joukkoon. Poista vaniljatanko.
- Vispaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää sahrami ja sitruunankuoret joukkoon.
- Sekoita kuuma kermaseos munavaahtoon ja sekoita.
- Jäähdytä seos ja kuori vaahto pinnalta pois.
- Jaa jäähtynyt vanukas vuokiin ja täytä paistoastia vedellä puolilleen ja peitä vuoat foliolla.
- Paista uunissa 150-asteessa noin tunti tai kunnes vanukkaat ovat kauttaaltaan hyytyneet.



Vuoat voidellaan paahdetulla sokerilla kauttaaltaan ja siirretään astiaan, jossa ne voidaan kypsentää    vesihauteessa.


Paahdetun sokerin päälle lisätään jäähtynyt vanukasmassa,josta on kuorittu vaahto pois.
Paistovuokaan kaadetaan vettä noin puoleen väliin ja astia peitetään foliolla.
Kypsytetään uunin keskiosassa noin tunti 150-asteessa.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.