Tästä kakkusesta saatiin kahdeksalle hengelle herkku.
Voileipäkakun tapaan kerrostelin lasimaljaan ensin kantatun leivän, sitten ensimmäistä täytettä ja levitettä, uusi kierros leivällä ja toisella täytteellä.
Maljaan valmistetun kakun levitteen voi sekoittaa puoliksi kummallekkin täytteelle tai sitten kerrostella niitä mielensä mukaan päällekkäin. Itse sekoitin savukalan joukkoon levitettä ja kylmäsavun jätin ilman levitteen sekoittamista joukkoon.
Tarvikkeet:
- 1 vuokaleipä josta reunat pois leikattu
Ensimmäinen täyte:
- 150 g kylmäsavulohta hienonnettuna
- 50 g sipulia pieninä kuutioina
- 1 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna
- 2 keitettyä kananmunaa hienonnettuna
- Hienonna ainekset ja yhdistä.
- Sekoita 3 rkl levitettä joukkoon halutessasi.
Toinen täyte:
- 250 g savulohta hienonnettuna
- 1 rkl ruohosipulia silputtuna
- 2 keitettyä kananmunaa hienonnettuna
- 3 rkl valmista levitettä
- Hiennonna ainekset ja sekoita yhteen.
- Lisää joukkoon valmista levitettä ja sekoita tasaiseksi.
Levite:
- 1 prk smetanaa
- 1 prk kuohukermaa
- 1 rkl sinappia
- 1 tl piparjuuritahnaa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- ripaus suolaa
- 1 tl mustapippuria jauhettuna
- Vispaa erikseen smetana ja kerma vaahdoksi ja yhdistä vaahdot.
- Lisää joukkoon mausteet ja sekoita tasaiseksi.
Aloitin kokoamisen vuokaleivällä. Kulhon pohjalle vuokaleipää, josta on poistettu kovat ja nihkeät reunat.
Leivän pinnalle levitettä ja sitten vain vuorotellen kumpaakin täytettä leipäkerrosten väliin.
Kylmäsavulohitäytteeseen en lisännyt joukkoon levitettä vaan jätin sen hieman rouheaksi, sain siihen hieman selkeämpää pureskeltavaa.
Viimeinen kerros vuokaleipää ja loput levitteen pinnalle.
Ja pinnanhan voi koristella haluamallaan tavalla.Tein pinnalle yksinkertaiset koristukset.
Silputtua tilliä ja savukalatäytteestä rengas keskelle, tomaatti ruusu ja kurkuista lehdet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti