torstai 20. elokuuta 2015

Omenapiiras, jossa turkkilaisesta jogurtista tehty kuorrutus.

 Tämä omenapiiras on todella mehevä ja sopivan makea. Turkkilainen jogurttikerros peittää alleen kerroksen kanelilla ja kardemummalla maustettuja omenoita. Ja maistuu seuraavana päivänäkin aivan loistavasti, ellei jopa paremmin kuin leivontapäivänä.
Piiras on leivottu läpimitaltaan 20 senttiseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

Herkullinen omenapiiras.

Taikinaan:

  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 100 g sulatettua voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

  1. Vispaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita sulatettu voi joukkoon.
  3. Yhdistä kuivat-aineet keskenään ja lisää munavaahtoon hellästi sekoittaen.
  4. Levitä taikina irtopohjaiseen vuokaan .  (halkaisijaltaan 20 senttiä)
  5. Lohko omenat ja asettele lohkot taikinan pintaan.
  6. Ripottele omenalohkojen päälle kaneli, kardemumma ja fariinisokeri.
  7. Valmista kuorrute. Sekoita jogurtin joukkoon munat,sokeri ja sitruunamehu.
  8. Kaada kuorrute piiraan pinnalle ja paista 200-asteessa noin 40 minuuttia keskitasolla.


Täyte:

  • 3 omenaa
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa

  1. Lohko omenat ja asettele taikinapohjan pinnalle.
  2. Ripottele mausteet ja fariinisokeri omenalohkojen päälle.

Kuorrutus:

  • 3 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl hienoa sokeria
  1. Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään ja levitä kuorrute viimeiseksi omenoiden pinnalle.
  2. Paisto  200-asteessa ja paistoaika on uunista riippuen noin 40 minuuttia.


Omenapiiras ennen kuorrutteen lisäämistä.

Tässä on piiras ilman kuorrutetta.
Omppupiiraan voisi paistaa näinkin ilman jogurttiseosta halutessaan.

Ei kommentteja: