Piiras on leivottu läpimitaltaan 20 senttiseen irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
Taikinaan:
- 2 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 100 g sulatettua voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Vispaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita sulatettu voi joukkoon.
- Yhdistä kuivat-aineet keskenään ja lisää munavaahtoon hellästi sekoittaen.
- Levitä taikina irtopohjaiseen vuokaan . (halkaisijaltaan 20 senttiä)
- Lohko omenat ja asettele lohkot taikinan pintaan.
- Ripottele omenalohkojen päälle kaneli, kardemumma ja fariinisokeri.
- Valmista kuorrute. Sekoita jogurtin joukkoon munat,sokeri ja sitruunamehu.
- Kaada kuorrute piiraan pinnalle ja paista 200-asteessa noin 40 minuuttia keskitasolla.
- 3 omenaa
- ½ dl fariinisokeria
- ½ tl kanelia
- ½ tl kardemummaa
- Lohko omenat ja asettele taikinapohjan pinnalle.
- Ripottele mausteet ja fariinisokeri omenalohkojen päälle.
Kuorrutus:
- 3 dl turkkilaista jogurttia
- 2 kananmunaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl hienoa sokeria
- Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään ja levitä kuorrute viimeiseksi omenoiden pinnalle.
- Paisto 200-asteessa ja paistoaika on uunista riippuen noin 40 minuuttia.
Tässä on piiras ilman kuorrutetta.
Omppupiiraan voisi paistaa näinkin ilman jogurttiseosta halutessaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti