tiistai 4. elokuuta 2015

Tämän kauden herkullisia marjoja, suklaata ja kermaa.

Piti saada pöytään jotakin pientä hyvää, kun tiedossa oli vieraita nopealla varoitusajalla.
Kaapissa onneksi oli hieman suklaata ja kermaa meillä on nykyään aina kaapissa purkki tai pari.
Niimpä tein tälläisen kerrosherkun,josta riitti noin 6-7 hengelle.
Ei muuta kuin äkkiä marjapensaille ja noukkimaan tarvittavat määrät vitamiinipommeja koriin, vatkaamaan kermaa ja nopea suklaakiisseli tehden.
Viinimarjatkin olivat jo todella makeita,mutta suklaakiisseli vielä pehmensi hyvin yhdistelmää, jossa oli hieman hapanta ja makeaa.


Kokosin jälkiruuan isoon, korkeaan maljaan.
Vuorottelin marjojen, kermavaahdon ja suklaakiisselin kanssa, kunnes kulho oli täynnä.
Koristelin pinnan vielä jäljelle jääneellä kermavaahdolla ja viinimarjojen tertuilla.


Marjaherkkuun tarvittiin :


  • 1 l mansikoita
  • 3 dl mustaherukoita
  • 3 dl punaherukoita
  • 2 dl pensasmustikoita

Kermatäyte:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl hienoa sokeria


Suklaakiisseliin :
  • 3 keltuaista
  • 150 g sokeria
  • 25 g vehnäjauhoja
  • 2.5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g tummaa suklaata

  1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita keltuaisvaahtoon vehnäjauhot.
  3. Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita keltuaisvaahtoon pikku hiljaa kokoajan sekoittaen.
  4. Siirrä seos pieneen paksupohjaiseen kattilaan ja kypsennä seosta, kunnes se muuttuu paksuksi kiisseliksi.
  5. Ota kiisseli hellalta syrjään ja lisää joukkoon vaniljasokeri ja paloitellut suklaat pala kerrallaan, kokoajan sekoittaen. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.






Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.