sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Persikkakeksit, tosin nämähän eivät maultaan ole persikkaa nähneetkään,- maistuvat mukavasti sitruunalta ja appelsiinilta.


Hauskat italialaiset persikkakeksit.
Taikinassa maistuu sitruuna ja ricottatäytteessä lempeästi appelsiini.
Tekeminen on hauskaa ja helppoa, eikä valmistusaikakaan ole pitkä.
Persikkakeksit ovat parhaimmillaan, kun maltat antaa niiden olla vähintään 2-3 tuntia vetäytymässä.
Silloin kosteus siirtyy pinnalta hieman syvemmälle.

Taikina:

560 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
3 kananmunaa
225 g sokeria
1,2 dl maitoa
113 g voita tai margariinia
1 tl vaniljasokeria tai vaniljapastaa
yhden sitruunan raastettu kuori

1.  Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot,joihin on lisätty leivinjauhe ja vaniljasokeri.
2.  Lisää maito ja raastettu sitruunankuori.
3. Lopuksi sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
4.  Pyörittele taikinasta 30 g painavia pallosia pellille ja jätä muutama sentti leviämisvaraa.
Tasoita palloja sormilla vielä hieman litteämmiksi.
5.  Paista uunissa keskitasolla 200-asteessa noin 10 minuuttia.  Taikinapallojen kuuluu jäädä hyvin vaaleiksi.
6. Kaiverra pallosista sisus pois lusikalla tai palloraudalla. Jäähdytä hyvin sen jälkeen.


Ricottatäyte:

1 rasia ricottaa
75 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
yhden appelsiininkuori raastettuna


1.  Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2. Pursota täytettä kaikkiin koverrettuihin pullan puolikkaisiin hieman yli kolon.
3.  Paina kaksi pullan puolikasta toisiinsa. Anna tekeytyä hetki,jotta täyte imeytyy pulliin ja ne jämähtävät paremmin toisiinsa kiinni.
4.  Valmista sillä aikaa värjäys liemi.
5.  Kasta pulla punaiseen liemeen kauttaaltaan kunnolla. Tehosta pullien väritystä kaston jälkeen sipaisemalla pullasudilla punaista väriä pullien pintaa kevyesti.
6.  Pyörittele lopuksi pullat hienossa sokerissa, jotta saat persikkapulliin ihanan, huurteisen pinnan.
Halutessasi voit muotoilla vihreästä marsipaanista tai sokerimassasta persikoille vielä lehdet.

Värjäysliemi:

2-3 dl vadelmamehua ja punaista elintarvikeväriä








 

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.