tiistai 24. toukokuuta 2022

Mantelinen mutakakku

Helppo ja nopea suklaaherkku valmistaa.
Taikinassa käytetään tummaa suklaata ja pinnalle sulatetaan valkoista suklaata kermassa, jonka ansiosta mutakakusta tulee mehevä ja herkullinen.
Kun tarjoilet mutakakun kylmän vaniljakermavaahdon kanssa, se kruunaa koko herkun.


Resepti:

2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoa
1 ½ dl mantelirouhetta
½ dl kermaa
100 g valkoista suklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa voin joukossa ja lisää munavaahtoon.
Lisää lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Tasoita pinta.
Sulata valkosuklaa kermassa ja anna hetki jäähtyä. Kaada valkosuklaaseos taikinan päälle  tasaisesti ja ripottele mantelirouhe pinnalle.
Paista 200-asteessa uuninkeskitasolla 25 minuuttia.
Jäähdytä ja herkuttele kylmän vaniljakermn kanssa.


Ei kommentteja:

Vanilja-raparperipiiras