tiistai 31. toukokuuta 2022

Mehevä raparperipiiras.

Raparperipiiras on nopea ja helppo valmistaa. 
Ihanan makea ja samaan aikaan kirpsakka. Eikä tarvitse edes kuoria tuoreiden raparperien varsia.


Raparperipiiras

7-8 dl raparperia paloiteltuna
1 dl tummaa ruokokidesokeria
1 dl perunajauhoja tai maisiijauhoja
2 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g voita
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja

Paloittele raparperi ja sekoita joukkoon ruokokidesokeri ja perunajauhot. Jätä odottelemaan taikinan valmistuksen ajaksi.
Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sulatettu voi.
Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita vaahtoon.
Levitä taikina vuokaan ja ripottele pinnalle raparperinpalat tasaiseksi kerrokseksi.
Vuokana käytin irtopohjaista kakkuvuokaa, se on vaivaton käyttää eikä tarvitse välttämättä edes voitelua.
Paista 200-asteessa uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia.
Koristele pinta halutessasi tomusokerikuorrutteella.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.