sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Marsipaanisarvia sunnuntaiksi.



Leivontaterapiaa vapaapäiville.
Suurena mantelien ja pähkinöiden rakastajana nämä sarvet uppoaa hyvin.


Pullista tulee meheviä ja herkullisia marsipaanin ansiosta. Ja laskiaisena sarvet saa täyttää kermavaahdolla ja hillolla

Taikina:

75 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
ripaus suolaa
½ dl sokeria
noin 6 dl vehnäjauhoja


Täytteeseen:
200 g marsipaania ( värillistä tai tavallista)
30 g voita
1 rkl sitruunan tai appelsiininkuorta

Pinnalle:
 Kananmuna voiteluun ja ½ dl mantelilastuja koristeeksi

                                
1.  Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
     Jos käytät kuivahiivaa, lisää hiiva jauhoihin.
2.  Sekoita maitoon muna,sokeri ja suola. 
3.  Vaivaa nesteeseen jauhot. Tee taikinasta kimmoisaa ja pehmeää.
     Anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
4.  Jaa taikina ja marsipaani kahteen yhtä isoon osaan. 
     Pyöritä marsipaani ja taikina palloksi ja aseta päällekkäin. Kauli siis molemmat taikinat 
     kerralla noin puolen sentin paksuiseksi kiekoksi. Jaa kiekko kahdeksaan osaan 
     taikinapyörällä ja rullaa sarviksi leveämmästä reunasta kohti keskustaa.
5.  Kohota sarvet liinan alla kaksinkertaisiksi ja voitele munalla. 
     Ripottele pinnalle mantelilastuja ja paista 225-asteessa noin 10-12 minuuttia.
     



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.