sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Kasviksilla ja juureksilla höystetty lihapata

Pataruokia.

Possupata


 Tarvikkeet:

n. 1 kg karjalanpaistilihaa
2 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun
200 g bataattia
1 porkkana
2 pientä sipulia
1-2 punajuurta
5 perunaa
200 g kaalia
100 g suolakurkkuja tai maustekurkkuja
2 valkosipulinkynttä
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
vettä sen verran, että kasvikset ja liha peittyvät 

1.  Kuumenna uuni 225 asteeseen.
     Voitele uunivuoka öljyllä ja ruskista lihat uunissa kovalla lämmöllä kauttaaltaan.
     Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2.  Lisää paloitellut kasvikset kerralla ruskistettujen lihojen joukkoon ja sekoita ainekset.
     Tasoita makuja vielä lisäämällä 1 rkl hunajaa.
     Lisää nesteeksi vettä vain sen verran, jotta padan ainekset juuri ja juuri peittyvät.

3.  Laske lämpö 150-asteeseen ja hauduta 2-2½ tuntia kannen alla.
     Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

     Jos haluat venäläistyyppisen padan, sekoita pataan 1-2 purkkia smetanaa.
     Myös kuohukerma sopii pataan loistavasti.
     


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.