Marinaadi:
- 2 rkl soijaa
- 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 2 rkl limemehua
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 tl sokeria
- 1 tl vahvaa chiliä
- 2 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä paloiteltuna
- Raasta inkivääri ja paloittele valkosipuli pieniksi kuutioiksi.
- Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki.
Sisäpaisti:
- 1 kg naudan sisäpaistia
- 2 rkl suolaa
- 2 rkl rouhittua mustapippuria
- öljyä ja voita ruskistamiseen
- Kuumenna paistinpannu ja ruskista paistin kaikki pinnat huolellisesti.
- Poista liha pannulta ja hiero suola ja mustapippuri lihan pintaan.
- Paista uunissa 120-asteessa kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta.
- Anna hetki jäähtyä ja viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinaadi lihaviipaleiden joukkoon ja anna marinoitua rauhassa perunoiden kypsyttämisen ajan.
Lisäkkeet:
Pikkelöity punasipuli:
- 4 punasipulia
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- Kuori ja viipaloi punasipuli.
- Mittaa kattilaan etikka,sokeri ja vesi. Kiehauta seos ja lisää joukkoon sinapinsiemenet ja viipaloidut punasipulit.Kiehauta ja poista kattila liedeltä jäähtymään.
Valkosipuliperunat:
- 1 kg perunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 iso sipuli
- 10 cm pala purjoa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele perunat ja valuta vesi hyvin pois.
- Viipaloi sipuli ja purjo ohuiksi suikaleiksi ja murskaa valkosipuli. Lisää kasvikset perunoiden joukkoon ja mausta koko paketti suolalla ja öljyllä.
- Lado perunaseos pellille ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
- Kokoa salaatti suurelle vadille ja lisää pinnalle pikkelöity punasipuli ja halutessasi ohuita purjosuikaleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti