sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Lämmin sisäpaistisalaatti.



Marinaadi:

  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl limemehua
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl vahvaa chiliä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä paloiteltuna
  1. Raasta inkivääri ja paloittele valkosipuli pieniksi kuutioiksi.
  2. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki.


Sisäpaisti:
  • 1 kg naudan sisäpaistia
  • 2 rkl suolaa
  • 2 rkl rouhittua mustapippuria
  • öljyä ja voita ruskistamiseen
  1.  Kuumenna paistinpannu ja ruskista paistin kaikki pinnat huolellisesti.
  2. Poista liha pannulta ja hiero suola ja mustapippuri lihan pintaan.
  3. Paista uunissa 120-asteessa kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta.
  4. Anna hetki jäähtyä ja viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinaadi lihaviipaleiden joukkoon ja anna marinoitua rauhassa perunoiden kypsyttämisen ajan.

Lisäkkeet:

Pikkelöity punasipuli:

  • 4 punasipulia
  • 2 tl sinapinsiemeniä
  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  1. Kuori ja viipaloi punasipuli.
  2. Mittaa kattilaan etikka,sokeri ja vesi. Kiehauta seos ja lisää joukkoon sinapinsiemenet ja viipaloidut punasipulit.Kiehauta ja poista kattila liedeltä jäähtymään.

Valkosipuliperunat:

  • 1 kg perunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • 10 cm pala purjoa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  1. Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele perunat ja valuta vesi hyvin pois.
  2. Viipaloi sipuli ja purjo ohuiksi suikaleiksi ja murskaa valkosipuli. Lisää kasvikset perunoiden joukkoon ja mausta koko paketti suolalla ja öljyllä.
  3. Lado perunaseos pellille ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  4. Kokoa salaatti suurelle vadille ja lisää pinnalle pikkelöity punasipuli ja halutessasi ohuita purjosuikaleita.






Ei kommentteja: