Herkullinen mustikkahuntu päällystää makoisan mustikkamuffinssin.
Kuorrutus on valmistettu mustikkatahnasta, jossa on kermaa ja mustikkacurdia. Ja pohja taas on ihanan mantelinen.
Tästä ohjeesta saadaan noin 20 kpl kuppikakkuja.
Muffinssit:
100 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl pakastemustikoita
1 dl rusinoita tai sukaatteja
½ dl mantelijauhetta tai rouhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Kuorrutus on valmistettu mustikkatahnasta, jossa on kermaa ja mustikkacurdia. Ja pohja taas on ihanan mantelinen.
Tästä ohjeesta saadaan noin 20 kpl kuppikakkuja.
Muffinssit:
100 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl pakastemustikoita
1 dl rusinoita tai sukaatteja
½ dl mantelijauhetta tai rouhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kananmunat yksitellen munavaahtoon ja lisää pakastemustikat taikinaan tässä vaiheessa.
Yhdistä kaikki kuivat-aineet keskenään ja yhdistä vaahtoon.
Sekoita taikina tasaiseksi ja täytä muffinivuoat puoleen väliin.
Paista 200-asteessa noin 12-15 minuuttia ja jäähdytä.
Paista 200-asteessa noin 12-15 minuuttia ja jäähdytä.
Mustikkakuorrute:
200 g pakastemustikoita
1 dl vettä
1 dl hienoa sokeria
2 rkl maizenaa
4 keltuaista
1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
60 g voita
2 dl kuohukermaa
1. Keitä pakaste mustikoita ja vettä muutama minuutti,jotta saadaan makua ja väriä antavaa mehua.Siivlöi mustikat pois ja jäähdytä mehu.Mehua tarvitaan 1 dl kuorrutteeseen.
2. Mittaa sokeri,maizena,keltuaiset ja vaniljasokeri kattilaan.
Lisää myös mustikkamehua 1 dl joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kuorrutus kokoajan sekoittaen,kunnes se sakenee paksuksi kiisseliksi ja ota pois liedeltä. Vatkaa paloiteltu voi kiisseliin ja jäähdytä kiisseli kylmässä vesihauteessa.
3. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon 3 rkl mustikkatahnaa.
Sekoita hellästi tasaiseksi ja pursota jäähdytettyjen muffinien pinnalle.
4. Koristele pensasmustikoilla ja mintunlehdillä.
Muista säilyttää kuorrutetut muffinit kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti