perjantai 24. toukokuuta 2019

Kesäinen kulhokakku. Kissankieliä,marjoja,suklaata vaahtona ja kastikkeena. Helppo,nopea ja todella hyvä jälkkäri tai kakunkorvike.

Kun ei jaksa hifistellä kakun rakentelun kanssa, tämä kulhoherkku oli mitä hauskin tehdä.
Lasimaljaan reunoille kissankielikeksejä. 
Täytteeksi kerroksittain keksinpaloja, erilaisia marjoja, mascarponesuklaavaahtoa ja suklaakastiketta.
Lasimalja jota käytin on halkaisijaltaan noin 25 cm.
Raikasta,rouskuvaa ja herkullista.


Tarvitset siis paketin savojardkeksejä, erilaisia marjoja, suklaakastiketta ja suklaamoussea.
Rakentelun aloitin asettelemalla keksit pystyasentoon ja apuna käytin toista hieman pienempää kulhoa. 
Kerrostelin kulhoon keksejä, suklaavaahtoa ja marjoja vuorotellen.
Kulhokakun pinnalle viimeiseksi marjoja,suklaata ja minttua.

Tarvikkeet:

300 g pensasmustikoita tai mustikoita
1 rs mansikoita
200 g vadelmia
1 pkt savoyardkeksejä
1 ½ dl suklaakastiketta
minttua koristeeksi

ja Suklaa-mascarponevaahtoa:

2 keltuaista
50 g sokeria
20 g vehnäjauhoja
1½ dl kuumaa maitoa
70 g suklaata
2 rkl voita
1 rs mascarponea

1.   Mittaa keltuaiset ja sokeri pieneen kattilaan. Vispaa kevyesti vaahdoksi ja lisää vehnäjauho hellästi sekoittaen. Kuumenna maito ja sekoita vaahdon joukkoon.Kypsennä seos hellalla sakeaksi kiisseliksi ja siirrä kattila sivuun lämmönlähteeltä.

2.   Sekoita kiisseliin paloiteltu suklaa pala kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
Viimeistele suklaavaahto sekoittamalla huoneenlämpöinen voi joukkoon ja jäähdytä suklaamassa kylmässä vesihauteessa.

3.   Kun suklaaseos on täysin jäähtynyt, vatkaa mascarpone suklaaseokseen joukkoon.

Tässä on muuten helppo, nopea ja todella hyvä suklaakastikkeen ohje:

1 dl tummaa kaakaota
1 dl sokeria
1 dl vettä

1.  Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä sekoitellen välillä, kunnes kastike saostuu ja sakenee.

2.  Jäähdytä. Kastike säilyy kylmässä vähintään viikon.





Ei kommentteja: