sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Kanttarelli-kidneypapulasagne.

Kasvislasagne
 Tässä lasagnessa käytettiin kuivattuja kanttarelleja, joista valmistettiin sakea maitopohjainen kastike. 

Toisena kastikkeena oli,  tomaattinen kidneypapukastike. Kastikkeen olisi voinut soseuttaa, jotta väristä olisi tullut purppurainen, mutta halusin jättää pavut näkyviin.

Kanttarellikastike lasagneen

Murskasin kuivatut sienet rouheeksi ja
annoin niiden turvota kastikkeeseen kuuluvassa maidossa. 

Kanttarellikastike

60 g voita
60 g  vehnäjauhoja
1 l punaista maitoa
½ l kuivattuja kanttarelleja
1 tl jauhettua valkopippuria
1- 1½ tl suolaa

- Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Anna jauhojen kypsyä hetki kohtalaisella lämmöllä sekoitellen, mutta varo ruskistumista.

- Lisää maitoseos nauhana kokoajan sekoitellen, jotta kastikkeeseen ei muodostu paakkuja.
  Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Suolan voi korvata hyvin myös 1-2 kasvisliemi-
  kuutiolla.

- Anna kastikkeen hautua hetki miedolla lämmöllä ja muista sekoitella usein. Maitokastike palaa helposti pohjaan.

Lasagneen tarvitset myös lasagnelevyjä, joita tähän reseptiin menee noin puoli pakettia ja pintakuorrutukseen mozzarellaraastetta noin 2 dl.


Tomaattikastike.Tomaatti-kidneypapukastike

25 g voita
1 sipuli kuutioina
2-3 valkosipulinkynttä
70 g tomaattipyrettä
½-1 tl chilijauhetta
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 tl suolaa
1 rkl vehnäjauhoja
500 g tomaattisosetta tai murskaa
4 dl kasvislientä
1 tlk kidneypapuja
1 rkl persiljaa
1 rkl hunajaa

- Sulata voi kattilassa ja lisää sipulikuutiot sekä paloiteltu valkosipuli joukkoon. Kuullota sipulit läpikuultaviksi. Sekoita tomaattipyre, vehnäjauhot, chili ja mustapippurirouhe sipuliseokseen.
 Sekoittele seosta muutaman kerran, että jauhot ja mausteet tasoittuvat keskenään.

- Lisää kastikepohjaan tomaattisose, kidneypavut ja kasvisliemi. Mausta vielä hunajalla ja persiljasilpulla ja annan kastikkeen hautua noin puoli tuntia.

- Kokoa lasagne vuokaan.
 Pohjalle ensin kerros lasagnelevyjä ja sitten kerros tomaattikastiketta. Taas lasagnelevyjä ja kerros kanttarellikastiketta kunnes kaikki kastikkeet on käytetty.  Lopuksi pinnalle pieni kourallinen juustoraastetta.

- Kypsennä lasagne uunin keskitasolla 175-asteessa noin 40-50 minuuttia uunista riippuen.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.