tiistai 15. tammikuuta 2019

Herkkukastike kalalle ! Sahramikastike.





Supremékastike.
Loistava kastike kalalle.
Samettinen rakenne ja täyteläinen maku.
Tekeminenkin oli suhteellisen helppoa ja nopeaa.

Ensimmäisessä vaiheessa tehdään vaalea peruskastike (veloutekastikepohja) joka maustetaan ja parannetaan kylmällä voilla.

Varsinkin rasvaisille kaloille tämä kastike on ihan paras kumppani.
 Sahramikastike

15 g voita                                                              
15 g vehnäjauhoja
½ l kalalientä
suolaa ja jauhettua valkopippuria
3 dl kuohukermaa
1 tl mietoa sinappia
½ tl sahramia
30 g voita jääkaappi kylminä kuutioina viimeiseksi
tarvittaessa suolaa ja valkopippuria

 - Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon. Kypsennä jauhoja sekoitellen muutama minuutti, mutta älä anna seoksen tummua. Yleensä riittää, että jauhot alkavat hieman vaahtoutua ennen nesteen lisäystä.

- Lisää lämmin kalaliemi joukkoon nauhana sekoittaen kokoajan, näin lopputulos on tasainen.
 Mausta ripauksella suolaa ja jauhetulla valkopippurilla. Hauduta kastike miedolla lämmöllä noin puoleen alkuperäisestä määrästä →2 ½ desiin.

- Lisää sitten allaolevat ainekset. Eli aloita hieromalla sahrami mahdollisimman pieneksi, vaikkapa kämmenellä ja sekoita se kastikkeeseen. Lisää kuohukerma ja sinappi. 

- Anna kastikkeen hautua kokoon noin 5-7 minuuttia miedolla lämmöllä.
Paloittele jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi. Lisää pala kerrallaan sekoittaen kokoajan.

- Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla. Tarjoa kastike samantien.

                

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.