sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Tyrniposset.

Tyrniposset.
Kalaisan lounaan jälkkäriksi ja sunnuntain iloksi sopiva raikas jälkiruoka
Jälkiruoka on todella helppo valmistaa, mutta vaatii kuitenkin noin 4-5 tunnin hyytymisajan.
Raaka-aineena on ainoastaan hapan mehu, sokeri ja kerma.

Ohje 5-6 jälkiruualle:
Posset
6 dl kuohukermaa
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl tyrnimehua

1. Mittaa pieneen paksupohjaiseen kattilaan kerma ja sokeri.
    Keitä seosta 5 minuuttia keskilämmöllä.

2. Ota kattila sivuun liedeltä ja sekoita joukkoon tyrnimehu. 
    Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada suoraan 5-6 annosmaljaan.

3. Siirrä posset jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi.
    Vanukkaan pinnalla koristelussa käytin sokeroitua tyrnimehua, minttua ja tyrnimarjoja.


Ei kommentteja: