Kalaisan lounaan jälkkäriksi ja sunnuntain iloksi sopiva raikas jälkiruoka
Jälkiruoka on todella helppo valmistaa, mutta vaatii kuitenkin noin 4-5 tunnin hyytymisajan.
Raaka-aineena on ainoastaan hapan mehu, sokeri ja kerma.
Ohje 5-6 jälkiruualle:
6 dl kuohukermaa
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl tyrnimehua
1. Mittaa pieneen paksupohjaiseen kattilaan kerma ja sokeri.
Keitä seosta 5 minuuttia keskilämmöllä.
2. Ota kattila sivuun liedeltä ja sekoita joukkoon tyrnimehu.
Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada suoraan 5-6 annosmaljaan.
3. Siirrä posset jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi.
Vanukkaan pinnalla koristelussa käytin sokeroitua tyrnimehua, minttua ja tyrnimarjoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti