Ihanan raikas ja kirpakan makea jälkkäri. Sopii kivasti jälkiruuaksi kalaisen aterian päätteeksi tai raskaamman ruuan keventäjäksi.
Sitruunaposse, joka on maustettu kevään ja pääsiäisen vuoksi sahramilla. Kastikkeena pinnalla hento kerros sitruunatahnaa.
Ei tarvitse käyttää liivatteita ja vanukkaan rakenteesta tulee siten todella pehmeä ja sulava.
Jälkkäri on mitä helpoin tehdä ja mitä itse arvostan on se, että ateria kokonaisuuksia tehdessä jotkut ruuan osiot ovat helposti toteutettu. Kolmen ruokalajin valmistukseen menee energiaa kuitenkin ihan kiitettävästi, joten tämä on loistava helppi.
Tästä reseptistä saat 4-5 vanukasta lasien koosta riippuen.
Sahrami-sitruunaposset lemon curdilla
Sitruunaposse, joka on maustettu kevään ja pääsiäisen vuoksi sahramilla. Kastikkeena pinnalla hento kerros sitruunatahnaa.
Ei tarvitse käyttää liivatteita ja vanukkaan rakenteesta tulee siten todella pehmeä ja sulava.
Jälkkäri on mitä helpoin tehdä ja mitä itse arvostan on se, että ateria kokonaisuuksia tehdessä jotkut ruuan osiot ovat helposti toteutettu. Kolmen ruokalajin valmistukseen menee energiaa kuitenkin ihan kiitettävästi, joten tämä on loistava helppi.
Tästä reseptistä saat 4-5 vanukasta lasien koosta riippuen.
Sahrami-sitruunaposset lemon curdilla
Sahrami-sitruunaposset :
- 6 dl kuohukermaa
- 1 ½ dl sokeria
- ½ tl sahramia hienonnettuna
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 dl sitruunamehua
1. Mittaa kattilaan kerma, sahrami ja sokeri. Keitä seosta hiljalleen 5 minuuttia.
2. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon raastettu sitruunankuori sekä mehu. Sekoita.
Jaa vanukasseos annosmaljoihin ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään tai vähintään 3-4 tuntia.
3. Valmista sitruunatahna ja levitä se sitruunapossen pinnalle vasta kun vanukkaat tarjoillaan.
Lemon curd :
- 100 g voita
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 ½ dl sitruunamehua
- 1 sitruunan raastettu kuori
1. Pese sitruunat huolellisesti.
Raasta kuori ja purista mehu valmiiksi.
2. Sulata voi. Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita voisula munavaahtoon. Lisää sitruunankuori ja mehu ja sekoita.
3. Kypsytä kastike vesihauteessa sakeaksi. Jäähdytä valmis kastike taas kylmässä vesihauteessa sekoitellen. Jäähdytä.
4. Tämä herkku ei kaipaa kermavaahtoa kaverikseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti