tiistai 4. huhtikuuta 2017

Paholaisenkastike. Soosi täynnä makua.

Arkena on tullut syötyä hieman keveämmin ja ruokalistalla on ollut paljon kasviksia,juureksia ja proteiinia.
Vaikka salaatit pitäisikin syödä ilman kaloripitoisia salaatinkastikkeita, meikäläinen vaan haluaa sitä makua mukaan jo vaihtelun vuoksi. Päivä toisensa jälkeen jaksaa kevennellä ihan toisella tavalla kun niitä makuja vaihtelee.
Tänään kävelylenkin päätteeksi valmistelin kikhernesalaatin, paistelin broiskunsisäfilettä,keittelin munia ja mikä parasta, tein nopeen paholaisenkastikkeen ilman keittelyjä.
Eli kaikki ainekset mittailin kulhoon ja soseutin. Loistava ja maukas kastike, joka sopii sitten monenlaisiin ruokiin lisäkkeeksi. Ja itse kastikkeessa on kasviksia myös noin puolet :))


Paholaisenkastike:


  • 1 pieni punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl öljyä
  • 1 dl ketsuppia
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl smokey tabascoa
  • 1 tl chiliä
  • 1 tl currya
  • ripaus sokeria
  • 1 tl jauhettua mustapippuria

1.  Kuori ja paloittele sipuli sekä valkosipuli kuutioiksi. 
Pienennä myös paprika pienemmiksi paloiksi.

2.  Mittaa kulhoon kaikki kastikkeen ainekset ja soseuta kastike.
Tarkista vielä lopuksi maku. Jälkikäteen on vielä helppo lisäillä mausteita omien mieltymysten mukaan. Kastike on parhaimmillaan hieman makujen tasaantuessa ja voimistuessa, mutta tulisempaa vivahdetta haettaessa on helppo lisätä tabascoa tai chiliä.




Kivan mausteinen kastike pelasti tylsän annoksen, jota tulee helposti syötyä lenkkeilyn tai punttiksella käynnin jälkeen. 

Helppo ja nopea valmistaa, eikä sisällä laktoosia tai gluteiinia.
Kastike säilyy jääkaapissa ainakin noin viikon oikein hyvänä.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.