maanantai 16. toukokuuta 2016

Kinuskinen manteli-raparperipiiras.

Mehevä raparperipiiras, joka on herkullinen seuraavanakin päivänä.
Hapahko raparperi,makea kinuski ja siihen karamellisoitu manteli, ei voi olla kuin hyvää.  :))


Vuokana käytin kakkuvuokaa, josta saa reunat näppärästi pois.



Tarvitset:


  • 600 g raparperia
  • 300 g kinuskikastiketta
  • 50 g mantelia lastuina tai rouheena
  • 2 dl sokeria
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

  1. Viipaloi raparperi kuorimatta ohuiksi paloiksi.
  2. Sekoita joukkoon kinuskikastike.
  3. Valmista taikina.
  4. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  5. Lisää kananmunat yksitellen vaahtoon kokoajan sekoittaen samalla.
  6. Sekoita vaahdon joukkoon keskenään yhdistetyt jauheet paitsi mantelit.
  7. Levitä taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
  8. Kaada raparperiseos taikinan pinnalle tasaisesti.
  9. Ripottele mantelilastut tai rouhe viimeiseksi pintaan.
  10. Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Tai kunnes tikulla pistettäessä ei taikina tartu tikun pintaan.

 Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljakerman kanssa.







Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.