Mehevä raparperipiiras, joka on herkullinen seuraavanakin päivänä.
Hapahko raparperi,makea kinuski ja siihen karamellisoitu manteli, ei voi olla kuin hyvää. :))
Vuokana käytin kakkuvuokaa, josta saa reunat näppärästi pois.
Tarvitset:
- 600 g raparperia
- 300 g kinuskikastiketta
- 50 g mantelia lastuina tai rouheena
- 2 dl sokeria
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- Viipaloi raparperi kuorimatta ohuiksi paloiksi.
- Sekoita joukkoon kinuskikastike.
- Valmista taikina.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen vaahtoon kokoajan sekoittaen samalla.
- Sekoita vaahdon joukkoon keskenään yhdistetyt jauheet paitsi mantelit.
- Levitä taikina voideltuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
- Kaada raparperiseos taikinan pinnalle tasaisesti.
- Ripottele mantelilastut tai rouhe viimeiseksi pintaan.
- Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Tai kunnes tikulla pistettäessä ei taikina tartu tikun pintaan.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljakerman kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti