sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Pieneksi välipalaksi pyöräytetty paistos. Sisältää reippaasti mozzarellaa ja tomaatteja perunapohjallisella..

Jotenkin olen aina rakastanut sulaa juustoa ja tomaattia ja lämpöiset leivät ovat olleet aina suurta herkkua.
Joten tuhlasin reilusti mozzarellaa,tomaatteja ja perunaa,maustaen oreganolla ja tummalla balsamicolla.
Vähän kuin pizzaa mutta ei sinnepäinkään.
Tämä paistos on kooltaan yhden suuren lautasen kokoinen. Eli tein paistoksen irtokakkuvuoan pohjaan.
Kaveriksi hyvä vihreä salaatti ja se on siinä.


Paistoksen pohjalle:


  • reilu 1 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • 500 g perunoita
  • mausteeksi suolaa ja valkopippuria

Pintaan:

  • 300 g mozzarellaa
  • 500 g kypsiä tomaatteja
  • 1 rkl oregaanoa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1-2 rkl tummaa balsamicosiirappia

  1. Paistoksen pohjaksi kuullotin perunaviipaleet öljyn ja voin seoksessa.
  2. Maustoin suolalla,pippurilla ja valkosipulilla.
  3. Siirsin perunat voideltuun vuokaan ja kypsytin uunissa 200-asteessa noin 30 minuuttia.
  4. Lopuksi viipaloin tomaatit ja mozzarellat. Ladoin juustot ja tomaatit vuorotellen lähes kypsien perunoiden pinnalle lomittain.
  5. Maustoin suolalla,mustapippurilla ja oreganolla.
  6. Lopuksi siirsin paistoksen vielä uuniin. Sama 200-astetta kunnes paistoksen juustot ovat hyvin sulaneet. ( 10-15 minuuttia)
  7. Ja viimeistelin paistoksen balsamicosiirapilla.


Ei kommentteja: