sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Hullaantuneena sumakkiin.

Itselleni tuttu mauste vasta noin vuoden verran. Kun ensimmäistä kertaa kävin lomailemassa istanbulissa, tätä kyseistä maustetta oli lähes joka maustekaupassa. Ja tähän makuun törmäsi joka puolella. Sitä oli salaateissa,kasvisruuissa,lihoissa ja kaloissa.
Sumakissa on ihana sitruunainen maku,joka käy kyllä kaikenlaiseen maustamiseen, -ja meitsihän sitä kantoi kotiin ihan reippaalla kädellä kantaen.



Sumakkibroileria 4:lle:

  • n.1.6 kg luullista broileria
  • 2-3 rkl sumakkia
  • ½ tl paprikatahnaa
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1 iso sipuli
  • 3 kypsää tomaattia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • jauhettua valkopippuria
  • suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä

  1. Hiero sumakki broilerin pintaan.
  2. Pilko sipulit ja tomaatit kuutioiksi.
  3. Lisää kaikki mausteet ja kasvikset pataan ja sekoita mausteet sekaisin.
  4. Lopuksi lisää öljy pinnalle.
  5. Paista uunin keskitasolla 150-asteessa 1 ½ -2 tuntia ja lihat irtoavat hyvin luista.







Kasvikset jätin ihan roisin isoiksi kuutioiksi.
Ja mitä enemmän kasviksia,sen parempi.








Pitkä haudutus takaa herkullisen maun. Ja mikä parasta, luut irtoavat lihoista lähes lautaselle kopauttamalla.
Lisäkkeeksi tein kurkumalla maustettua riisiä,joka haudutettiin lihaliemessä.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.