tiistai 15. lokakuuta 2024

Munattomat ja vehnättömät lihapullat.

Tämä herkullinen resepti löytyi vuosikymmeniä vanhasta keittokirjasta, jossa tätä lihapullaseosta käytettiin ravioleiden täytteenä. Tulikin hyvät ja herkuliset raviolit. 
Lihapullaseosta jäikin hieman yli ja paistoimme ylimääräisestä seoksesta lihapullia.
Ne olivat herkullisia! ! ! ! !
Mikä tietty oli myös todella hyvä asia, ne eivät sisällä vehnää eikä kananmunia. 
Lihapullissa on nesteenä käytetty marsalaa, joka antaa hyvät makuvivahteet pulliin yhdistettynä inkivääriin.


Italialaiset lihapullat

 Resepti

400 g vähärasvaista jauhelihaa
1-2 sipulia
2 rkl soijaa
2 rkl sherryä tai marsalaa
21 rkl maissitärkkelystä
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl seesaminöljyä
1 tl sokeria


Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.
Mittaa kulhoon kaikki mausteet ja nesteet. Myös pilkottu sipuli.
Anna makujen tasaantua hetki ennen jauhelihan sekoittamista joukkoon. - noin ½ tuntia on hyvä aika.
Lisää jauheliha ja sekoita seos tasaiseksi.
Pyörittele pulliksi tai pihveiksi:
Paista voissa tai margariinissa kypsiksi.


'









Ei kommentteja: