torstai 9. tammikuuta 2025

Banaanilla ja tuorejuustolla tuunattu mokkapala.

Mokkapalat on aina ihana makea herkku tilanteeseen kuin tilanteeseen. Nyt tuli kokeiltua pientä muuntelua täytteeseen sekä kuorrutteeseen. Banaania lisäämällä pohjaan tuli lisää kosteutta ja mehevyyttä. Naturellia tuorejuustoa kuorrutteeseen lisäämällä tuli kuohkea ja pehmeä kuorrute, joka mukavasti taittoi makeaa pintaa. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu jos kaipaa pientä vaihtelua reseptiin.

Pohja

200 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 banaani soseutettuna
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniljajauhetta
2 dl maitoa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
Lisää vaahtoon sulatettu voi ja soseutettu banaani kokoajan sekoittaen hellästi.
Yhdistä lopuksi huoneenlämpöinen maito ja keskenään sekoitetut kuivat-aineet.
 Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 15     minuuttia. Vuoaksi sopii hyvin kokonsa puolesta lasagnevuoka tai jos haluaa ohuemmanpohjan, niin sitten uunin paistopelti.
Jäähdytä pohja ennen kuorrutteen levitystä, ettei kuorrute ala sulamaan.

Kuorrute

75 g voita
3/4 dl vahvaa kahvia
4 dl tomusokeria
1/2 dl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
200 g maustamatonta philadelfia tuorejuustoa 

Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakao ja vaniljasokeri.
Sekoita jauheisiin sulatettu voi ja vahva kahvi. Sekoita hyvin.
Vispaa joukkoon lopuksi tuorejuusto ja vispaa tasaiseksi.
Levitä kuorrute pohjan pintaan ja koristele haluamallasi tavalla.


Ei kommentteja: