Valkosipuli-jalapenopikkelssi
Tässä herkkupikkelssi erilaisten ruokien lisäkkeeksi ja maustajaksi.
Hieman tulisuutta, vahvuutta ja makeutta samassa paketissa. Tulisuutta voi vahvistaa lisäämällä joukkoon vaikkapa habaneroja tai olla vaan poistamatta siemeniä jalapenoista.
Liemeen: ½ dl etikkaa
1 dl hillosokeria
2 dl vettä
Kuori valkosipulit ja rouhi tai kuutioi ne pieneksi.
Kuorimista helpottaa, kun laittaa sipulit hetkeksi lämpimään veteen.
Halkaise jalapenot ja poista ylimääräiset siemenet. ( Jos tahdot tulisempaa pikkelssiä, älä poista siemeniä) Kuutioi jalapenot samankokoisiksi paloiksi kuin valkosipulit. Tee samoin punaisille chileille.
Valmista liemi: Mittaa kattilaan liemen ainekset ja kiehauta neste. Lisää paloitellut vihannekset kuumaan liemeen ja anna hautua hetki. ( noin 5 minuuttia )
Purkita pikkelssi puhtaisiin astioihin ja jäähdytä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti