perjantai 4. lokakuuta 2024

Valkosipuli-jalapenopikkelssi

Valkosipuli-jalapenopikkelssi

Tässä herkkupikkelssi erilaisten ruokien lisäkkeeksi ja maustajaksi.
Hieman tulisuutta, vahvuutta ja makeutta samassa paketissa. Tulisuutta voi vahvistaa lisäämällä joukkoon vaikkapa habaneroja tai  olla vaan poistamatta siemeniä jalapenoista.



Resepti noin ½ litran astiaan

250 g valkosipuleita
200 g jalapenoja
2-3 kpl punaisia chilejä (medium)

Liemeen:  ½  dl etikkaa
1 dl hillosokeria
2 dl vettä

 Kuori valkosipulit ja rouhi tai kuutioi ne pieneksi.
Kuorimista helpottaa, kun laittaa sipulit hetkeksi lämpimään veteen.
Halkaise jalapenot ja poista ylimääräiset siemenet. ( Jos tahdot tulisempaa pikkelssiä, älä poista siemeniä)  Kuutioi jalapenot samankokoisiksi paloiksi kuin valkosipulit. Tee samoin punaisille chileille.

Valmista liemi: Mittaa kattilaan liemen ainekset ja kiehauta neste. Lisää paloitellut vihannekset kuumaan liemeen ja anna hautua hetki. ( noin 5 minuuttia )
Purkita pikkelssi puhtaisiin astioihin ja jäähdytä.

Ei kommentteja:

Valkosipuli-jalapenopikkelssi