torstai 15. kesäkuuta 2023

Vaniljaiset raparperikuppikakut.

Ohjeesta saadaan noin 12 kpl kuppikakkuja.
Koristelussakin luonto auttaa paljon, kun saatavilla on ihanat luonnon omat kukat ja yrtit.
Tässä vaiheessa kesää orvokeista ja pelargoneista on iloa myös ruokapöytään.
Kannattaa tehdä heti alkuun tuplaohje, koska mitä isommat muffinit, sitä näyttävämmät.
Ja kaiken lisäksi, maku ja mehevyys paranee seuraavaan päivään. -jos niitä sattuu jäämään.


 Resepti:

2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
                   
Raparperiseos:

3 dl raparperinpaloja
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja


Sekoita raparperinpalat, perunajauhot ja sokeri keskenään ja jätä odottamaan hetkeksi.
Sekoita taikina. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi.
Siiviöi munavaahtoon jauheet ja viimeisenä raparperiseos.
Täytä muffinivuoat noin puoleen väliin ja paista uunin keskitasolla  225-asteessa noin 10-12 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljaisella kermavaahdolla.
Koristele ihanilla luonnon kukilla ja siivilöi ohut kerros tomusokeria viimeiseksi kukkien pinnalle.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.