Ihanan kirpsakan raikas ja mehevä raparperipiirakka kesän ensimmäisistä raparpereista.
Piiras ei kaipaa kaverikseen kermavaahtoa tai jäätelöä, sillä se kätkee sisäänsä pehmeän vaniljarahkan.
Muropohja:
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
( ½ tl leivinjauhetta)
1 kananmuna
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita jauhot keskenään ja lisää hellästi sekoittaen vaahdon joukkoon.
Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi.
Kauli taikinasta ohut pohja läpimitaltaan n.20 cm levyiseen irtokakkupohjaan niin, että taikinaa tulee noin 4 cm reunoihin asti.
Vaniljarahkatäyte:
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
500 g maitorahkaa
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada taikinapohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Paista piirasta 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia ja ota uunista pois.
Lisää raparperiseos rahkakerroksen päälle ja kypsytä piirasta vielä noin 30 minuuttia.
Raparperikerros:
600 g raparperia paloiteltuna
3 rkl perunajauhoja
2 dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti