sunnuntai 27. elokuuta 2023

Mukavan lempeä valkosipulipikkelssi.

Valkosipulit on nostettu maasta ja saatettu herkulliseen muotoon pikkelssiksi.
Herkku on nopea ja helppo valmistaa ja säilyy hyvänä noin viikon jääkaapissa.
Pikkelssiin saat hennon ja hienon sävyn lisäämällä liemeen palan kurkumaa ja maustamiseen voi käyttää myös tuoretta inkivääriä.

 



OHJE:

200 g valkosipulinkynsiä kuorittuna ja paloiteltuna
60 g punasipulia kuutioituna
30 g punaista tai keltaista paprikaa kuutioina
ripaus cayannepippuria
ripaus suolaa
½ dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä

1. Kuutioi sipuli ja paprika. Viipaloi valkosipulin kynnet.
2. Mittaa pieneen kattilaan etikka, sokeri ja vesi.
3. Kiehauta liemi ja sekoita joukkoon vihannekset, ripaus suolaa ja cayanne.
4. Kiehauta nopeasti kerran ja jäähdytä pikkelssi.
5. Tarjoa liha ja kasvisruokien lisäkkeenä.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.