sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

Kevääseen ja pääsiäiseen sopiva pashakakku.

Todella pehmeä kakku, joka on leivottu samalla tyylillä kuin japanilainen juustokakku.
Tuorejuusto on vaihdettu rasvattomaan maitorahkaan ja valmiin taikinan joukkoon on lisätty pähkinäsuklaata, sitruunankuorta ja kuivattuja hedelmän paloja.


 Pashakakku

3 kananmunaa eroteltuina
120 g valkosuklaata
120 g rasvatonta maitorahkaa
1 rkl vehnäjauhoja
40 g pähkinäsuklaata
1 rkl sitruunankuorta
2 rkl kuivattuja hedelmiä

Kuumenna uuni 170-asteeseen.
Koska kakku paistetaan vesihauteessa, vuoraa 10 hengen irtopohjainen kakkuvuoka ulkoapäin foliolla, jotta vesi ei pääse sekoittumaan taikinaseokseen.
Sekoita pähkinäsuklaa, sitruunankuori ja kuivatut hedelmät vehnäjauhoon.
Valmista taikina: 
Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja ota sivuun.
Vatkaa keltuaiset sulaan valkosuklaaseen.
Lisää maitorahka ja sekoita hyvin.
Lisää lopuksi pienissä erissä vatkatut valkuaiset hellästi käännellen.
Paista vesihauteessa peittämättä 170-asteessa noin 35-40 minuuttia.
Jäähdytä ja irrota vuoasta.
Siivilöi pinnalle tomusokeria tai kuorruta kermavaahdolla ja hedelmillä.
Tämän kakun pinnalle vispasin kaupasta ostetun mango-passion vaahdon ja lisäsin suklaarouhetta ja mandariininviipaleita.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.