Puolukka-maustekakku 2 kpl
400 g voita tai margariinia
4 dl tummaa ruokokidesokeria
6 kananmunaa
1 tl jauhettua neilikkaa
1½ tl kardemummaa
1½ tl kanelia
1½ tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
5 dl puolukoita
Vuoan käsittelyyn voita ja korppujauhoja
Kuorrute
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/4 dl kuohukermaa
Koristeluun tähtianiksia ja kanelitankoja
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoat.
Vatkaa voi ja ruokokidesokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen.
Yhdistä kuivataineet keskenään ja lisää munavaahtoon hellästi sekoittaen.
Lopuksi kääntele puolukat joukkoon ja varo sekoittamasta liian kovaa, jotta puolukat eivät turhaan rikkoontuisi.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile puutikulla tarvittaessa kypsyys.
Jäähdytä kakku ja valmista kuorrute.
Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja kuohukerma. Sekoita tasaiseksi ja levitä kakun pinnalle. Koristele kakku ja säilytä kylmässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti