tiistai 6. joulukuuta 2022

Lumihuippuinen maustekakku jouluun.



Puolukka-maustekakku 2 kpl

400 g voita tai margariinia
4 dl tummaa ruokokidesokeria
6 kananmunaa
1 tl jauhettua neilikkaa
1½ tl kardemummaa
1½ tl kanelia
1½ tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
5 dl puolukoita
Vuoan käsittelyyn voita ja korppujauhoja

Kuorrute

1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/4 dl kuohukermaa

Koristeluun tähtianiksia ja kanelitankoja

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoat.
Vatkaa voi ja ruokokidesokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen.
Yhdistä kuivataineet keskenään ja lisää munavaahtoon hellästi sekoittaen.
Lopuksi kääntele puolukat joukkoon ja varo sekoittamasta liian kovaa, jotta puolukat eivät turhaan rikkoontuisi.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile puutikulla tarvittaessa kypsyys.
Jäähdytä kakku ja valmista kuorrute.
Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja kuohukerma. Sekoita tasaiseksi ja levitä kakun pinnalle. Koristele kakku ja säilytä kylmässä.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.