maanantai 12. joulukuuta 2022

Kirsikkakeksit


Kirsikkapikkuleivät



Tarvitset:

250 g voita tai margariinia
100 g sokeria
250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
100 g cocktailkirsikoita
100 g rouhittua tummaa suklaata
40 g mantelilastuja

Uuninlämpötila 190 astetta ja paistoaika n. 15 minuuttia

Vatkaa voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.
Yhdistä jauheet keskenään ja lisää hellästi sekoittaen vaahdon joukkoon.
Lopuksi sekoita rouhittu suklaa, mantelilastut ja paloitellut kirsikat taikinaan. Älä vaivaa taikinaa tarpeettomasti.
Tee pieniä palloja leivinpaperilla vuoratulle pellille ja jätä niiden väliin leviämisvaraa  pari senttiä.
Paista uunissa 190 asteessa noin 15 minuuttia.
Jäähdytä.
Sulata valkosuklaa ja valuta se valmiiden pikkuleipien pinnalle ja viimeistele nompparelleillä.

Ei kommentteja: