Tässä mainio tapa käyttää paljon satoa tuottavia tomaatteja ja avomaankurkkuja.
Tomaateille kuivatus ja sen jälkeen hyvään öljyyn maustumaan valkosipulin ja basilikan kera.
Loistava herkku joka päihittää jopa kaupan aurinkokuivatut tomaatit.
Ja jo pienestäkin avomaankurkkusadosta saa monta purkillista hyvää kurkkurelishiä, jota voi varioida oman maun mukaan. Siihen voi lisätä piparjuurta, inkivääriä, sinappia ja muita yrttejä mielensä mukaan.
Kurkkurelish
2 kg pestyjä avomaankurkkuja
300 g sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl tillisilppua
Liemeen:
7 dl vettä
4 dl etikkaa
7 dl hillosokeria
1 rkl suolaa
4 rkl sinapinsiemeniä
1 punainen paprika
ripaus chiliä
Kuutioi kurkut, valkosipuli ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
Mittaa kattilaan kaikki liemen ainekset ja kiehausta liemi.
Lisää kuutioidut kasvikset liemeen ja kiehauta.
Anna kasvisten kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Purkita relish puhtaisiin lasipurkkeihin ja anna jäähtyä.
Säilytä kylmässä.
Kuivatut tomaatit
1-1½ kg tomaatteja
1½ rkl suolaa
1½ rkl sokeria
1 dl tuoretta basilikaa
1 rkl rouhittua mustapippuria
2 valkosipulinkynttä lastuina
½ l öljyä
1 dl valkoista balsamicoviinietikkaa
Huuhtele ja kuivaa tomaatit hyvin.
Halkaise ja poista tomaateista siemenet.
Kuivata tomaatit kuivurissa rapean kuiviksi.
Valmista liemi sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa.
Odota kunnes suolat ja sokerit ovat liuenneet ja sekoittele välillä.
Purkita kuivatut tomaatit ja lisää liemi päälle niin, että kaikissa purnukoissa on myös tasaisesti basilikaa ja valkosipulilastuja.
Anna maustua muutama päivä ja käytä kuten kaupoistakin saatavia aurinkokuivattuja tomaatteja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti