Mehevä raparperipiiras, joka on helppo ja nopea valmistaa.
Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna joukkoon vatkaten.
Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään ja sekoita vaahtoon.
Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin avulla ja siirrä piirasvuokaan, niin että taikinaa tulee myös reunoille noin 2-3 cm.
Raparperiseos:
600-700 g raparperia
1 ½ dl sokeria
1 dl maissijauhoja
Pilko raparperit pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon sokeri ja maissijauhot.
Sekoita hyvin ja levitä seos pohjan pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.
Vaniljarahkatäyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk vaniljarahkaa
1 dl sokeria
1 muna
Sekoita ainekset keskenään ja kaada vaniljaseos raparperien pinnalle kauttaaltaan.
Paista piiras uunin keskitasolla 200-asteessa noin tunti tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.
Kun piiraan valmistaa irtopohjaiseen kakkuvuokaan, se on helppo irrottaa ja laittaa tarjolle.
Onnistuu loistavasti myös ihan tavalliseen piirakkavuokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti