Herkullinen sesongin salaatti, jossa makua antaa hedelmät ja rucola. Suolaisuutta ja makua sinihomejuusto ja ohueksi viipaloitu kylmäsavunauta.
Salaatin kastikkeena loistava sinappinen vinegrettekastike,joka tarjoaa pienen kirpakkuuden.
Kylmäsavunauta-sinihomejuustosalaatti
1 rasia Tammisen ohuen ohutta kylmäsavunautaa
200 g sinihomejuustoa
½ rasia kivettömiä rypäleitä
pala vesimelonia
200 g rucolaa
kourallinen herneitä
½ tuorekurkusta
2 suolakurkkua
Huuhtele kasvikset ja rucola. Paloittele tai raasta sinihomejuusto.
Viipaloi tai kuutioi hedelmät ja kurkut ja kokoa salaatti kulhoon.
Taittele kylmäsavunauta salaatin pinnalle ja herkku on kastiketta vaille valmis.
Sinappinen vinegrettekastike
½ dl punaviinietikkaa
1 ½ dl rypsiöljyä
1 rkl makeahkoa sinappia
1-2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
ripaus sokeria ja suolaa
1/4 tl valkopippuria jauhettuna
Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Säädä kastikkeen makeutta tai suolaisuutta itse lisäämällä sokeria tai sinappia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti