Pinaattikeitto kahdelle
150 g ryöpättyä ja hienonnettua pinaattia
1 sipuli
3/4 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia
3 dl kasvislientä
4 dl kuohukermaa
ripaus jauhettua muskottipähkinää
suolaa ja valkopippuria
1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää pinaatti ja anna kiehua hiljalleen poreillen muutama minuutti, kunnes pinaatti on muuttunut pehmeäksi ja tumman vihreäksi. Hienonna pinaatti tehosekoittimella
tai veitsellä.
2. Sulata voi kattilassa. Lisää kuutioitu sipuli ja hienonnettu pinaatti. Kuullota, kunnes sipulit ovat hieman pehmenneet. Yhdistä jauhot seokseen ja sekoita hyvin.
3. Lisää kasvisliemi ja sekoita tasaiseksi. Mausta keitto muskotilla,suolalla ja valkopippurilla.
Anna hautua hetki ja muista sekoittaa hyvin pohjaanpalamisen estämiseksi.
4. Viimeiseksi kaada kerma joukkoon,anna hetki hautua ja tarkista maku.
Tarjoile keitto keitettyjen kananmunien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti