sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Lucianpullat,

Ohjeesta saadaan noin 30 pullaa koosta riippuen.
Rusinat korvattiin ihanilla kirsikoilla ja osaan laitettiin luumumarmelaadia.

Taikina:

5 dl maitoa 
4-5 g sahramia
200 g voita
50 g hiivaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
n. 15 dl vehnäjauhoja
pinnalle punaisia kirsikoita,liotettuja rusinoita tai luumumarmeladia
voiteluun 1 kananmuna

1.  Sulata voi. Lisää voihin maito,sahrami,suola ja sokeri.
     Lämmitä maitoseos vielä kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon.
     Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
2.  Sekoita vehnäjauhot taikinaan ja vaivaa tasaiseksi.
     Jätä huoneenlämpöön reiluksi puoleksi tunniksi kohoamaan kaksinkertaiseksi.
3.  Tee taikinasta tanko ja paloittele noin 30 yhtä suurta palaa.
     Pyörittele sormen paksuisia, 10 cm pituisia tankoja ja muotoile s-mallisiksi
     pulliksi. Jätä kohoamaan liinan alle vedottomaan paikkaan.
4.  Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja paina kirsikat tai rusinat ässien 
     keskikohtaan molemmin puolin pullaan.
5.  Paista uunin keskiosassa 225-asteessa uunista riippuen 10-12 minuuttia.


     

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.