sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Brandy-kahvisinappi.

Jouluinen kotisinappi, jota maustaa kahvi ja brandy.
Sinappi on helppo ja nopea valmistaa.
Ja mikä onkaan parasta joulukinkulle kuin itse tehty sinappi.
Ohjeesta saadaan noin 1 litra sinappia ja sitä on helppo varioida oman maun mukaan.

Brandy-kahvisinappi

3 dl kuohukermaa
2 dl vahvaa kahvia
100 g sinappijauhoa
2-3 dl sokeria
1 rkl ruokaöljyä
1 dl balsamicoetikkaa
3/4 dl vehnäjauhoja tai maizenaa + 1 dl kahvia suurustukseen
n. 1 dl brandya

1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan paitsi brandy.
Kuumenna seos kokoajan sekoittaen. Jatkuva sekoitus on hyvin tärkeää, koska sinappi palaa helposti pohjaan.
2. Lisää kuumaan sinappiin lopuksi brandy ja kuumenna uudelleen mutta älä kiehuta.
3. Tarkista maku. Sinappiin on näppärää lisätä oman maun mukaan sokeria,brandyä tai etikkaa makua antamaan.
4. Purkita sinappi kuumana puhtaisiin purkkeihin ja jäähdytä.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.