lauantai 26. syyskuuta 2020

Possupata.

Helppo ja herkullinen possupata syntyy pannulla hellästi hetki haudutellen.
Raaka-aineet on edullisia ja mausteet satokauden mukaan.
Reseptistä saadaan ruoka 4 hengelle.

Resepti:

500 g possunsisäfilettä
vehnäjauhoja possun leivitykseen
2 sipulia
1 porkkana
½ pieni lanttu
2 rkl sinappia 
2 rkl tomaattipyrettä
1-2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl hunajaa
6 dl vettä
2 valkosipulinkynttä


1.   Puhdista possunliha ja paloittele muutaman sentin paksuiksi paloiksi. Leivitä vielä kevyesti vehnäjauhoissa.  Paloittele juurekset kuutioiksi tai suikaleiksi.

3.   Kuumenna iso paistinpannu tai kasari kuumaksi. Lisää pannulle öljyä ja nokare voita ja kuumenna. Paista leivitetyt lihat molemmin puolin kevyesti ja mittaa sinappi ja tomaattipyre joukkoon. Kuullota vielä hetki ja lisää juurekset.

4.   Mausta pata suolalla, pippurilla ja hunajalla. Lisää neste pataan ja anna hautua välillä sekoitellen
kunnes kasvikset ovat pahmenneet.

5.   Tarkista maku ja tarjoa perunoiden ja salaatin kera.
    

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.