sunnuntai 9. elokuuta 2020

Makeat punaherukkamuffinssit.

Ohjeesta saadaan muotin koosta riippuen 12 kpl.
Taikina:

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
100 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl punaherukoita

1.  Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
     Sulata voi ja lisää nauhana muna-sokeriseokseen.
2.  Yhdistä jauheet ja sekoita hellästi vaahtoon.
3.  Lisää taikinaan viimeiseksi herukat ja kääntele varovasti taikina tasai-
     seksi rikkomatta marjoja.
4.  Jaa taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.
     Anna jäähtyä ja valmista silläaikaa kuorrute.

Kuorrute:

1 prk valion kuningatar rahkaa
3 dl kuohukermaa
1 pss vaniljakiisselijauhetta

1.  Vatkaa kerma ihan kevyesti vaahdoksi ja sekoita vaniljakiisselijauhe 
     kerman sekaan.
2.  Yhdistä rahka vaahtoon ja pursota valmis kuorrute muffinien pinnalle.
     Koristele punaherukalla ja lehdillä.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.