Makumaailmaltaan kurkkusäilyke on hieman makeampi ja sisältää etikkaa hieman vähemmän.
Ohje 6 :lle kg avomaankurkkuja
6 kg avomaankurkkuja
Liemi:
1,2 l vettä
1,2 l etikkaa
1,6 kg hillosokeria
4 rkl suolaa
5 rkl sinapinsiemeniä
2-3 kpl mietoa chiliä
1- Desinfioi ensin käytettävät lasipurkit ja niiden kannet huolellisesti.
Puhdista avomaankurkut ja viipaloi ohuiksi kiekoiksi tai kuutioiksi.
2. Valmista liemi. Mittaa kattilaan vesi,etikka ja hillosokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää
sinapinsiemenet,suola ja chilit.
3. Lisää kuumaan liemeen kurkkuviipaleet ja kuumenna liemi uudelleen,
Nosta kurkkuviipaleet puhtaisiin lasipurkkeihin, mutta muista jättää kannen ja säilykkeen
väliin parin sentin rako.
4. Kaada liemi kuumana kurkkuviipaleiden päälle piripintaan ja sulje kannella.
Jäähdytä ja siirrä kylmään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti