keskiviikko 12. elokuuta 2020

Kotitekoiset herkkukurkut.

Kurkkuja tulee valtavasti ja nyt on hyvä aika laittaa herkut purkkiin talveksi.
Makumaailmaltaan kurkkusäilyke on hieman makeampi ja sisältää etikkaa hieman vähemmän. 

Kotitekoiset herkkukurkut

Ohje 6 :lle kg avomaankurkkuja

6 kg avomaankurkkuja

Liemi:

1,2 l vettä
1,2 l etikkaa
1,6 kg hillosokeria
4 rkl suolaa
5 rkl sinapinsiemeniä
2-3 kpl mietoa chiliä


1-   Desinfioi ensin käytettävät lasipurkit ja niiden kannet huolellisesti. 
      Puhdista avomaankurkut ja viipaloi ohuiksi kiekoiksi tai kuutioiksi.

2.   Valmista liemi. Mittaa kattilaan vesi,etikka ja hillosokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi ja lisää
       sinapinsiemenet,suola ja chilit. 

3.   Lisää kuumaan liemeen kurkkuviipaleet ja kuumenna liemi uudelleen,
      Nosta kurkkuviipaleet puhtaisiin lasipurkkeihin, mutta muista jättää kannen ja säilykkeen
      väliin parin sentin rako. 

4.   Kaada liemi kuumana kurkkuviipaleiden päälle piripintaan ja sulje kannella.
      Jäähdytä ja siirrä kylmään.
     

Ei kommentteja: