sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Helppo sesongin kirsikkapiiras.

Vaivaton kirsikkapiiras.
Ainekset taikinaan löytyy joka keittiöstä ja sesongin marjoja ja hedelmiä voi vaihdella maun mukaan. Mehevyyttä saa piiraaseen valmistamalla sen pienempään ja korkeampaan vuokaan, jolloin vain paistoaika hieman pitenee.


Kirsikkapiiras

Tarvitset:

2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

6-7 dl tuoreita kirsikoita
1 dl sokeria

1.   Aloita kirsikoista ja poista niistä kivet. Sekoita 1 dl sokeria kirsikoiden joukkoon.
Anna makeutua taikinan valmistuksen ajan.

2.   Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sulata voi ja lisää nauhana munavaahtoon.

3.   Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita hellästi taikinaan.

4.   Voitele piirasvuoka ja levitä taikina tasaiseksi vuokaan.
Nostele kirsikat taikinan pinnalle ja paista uunin keskitasolla 200-asteessa noin 30 minuuttia.

5.  Ripottele vielä lämpöisen piiraan pinnalle hieman hienoa sokeria.
Herkuttele jäätelön tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.