lauantai 7. joulukuuta 2019

Rapeat ja herkulliset kirsikka-mantelikeksit.

Joulun alla on ihanaa leipoa ja valmistella joulua.
Reseptit,jotka ovat helppo toteuttaa ja valmistuvat helposti, ne ovat ihan mun juttu.

Nämä kirsikkamarmeladilla täytetyt pikkuleivät on hyviä.
Niiden taikinassa on käytetty
mantelijauhoja antamaan makua
ja ihanaa mureaa rakennetta.

Täytteessä on kirsikkamarmeladia,johon olen 
laittanut hieman cointreauta.
Ohjeesta saadaan noin 12-15 pikkuleipää.

Mantelinen murotaikina:                                                    Täytteeksi:                                           

200 g voita                                                                    1-1½ dl kirsikkamarmeladia
1 1/4 dl sokeria                                                              1 rkl sitruslikööriä
½ dl mantelijauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

1.   Sekoita voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja yhdistetyt kuivat aineet. Sekoita nopeasti
      tasaiseksi ja siirrä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

2.  Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi, noin puolen sentin paksuiseksi levyksi.
     Ota jauhotetulla muotilla keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille. Poista pienellä
     muotilla keskusta puolesta määrästä keksejä.
     Laita ikkunalliset keksit omalle pellilleen, jotta paistotulos on tasainen.

3.  Paista 200-asteessa noin 10 minuuttia ja jäähdytä.

4.  Täytä pikkuleivät kirsikkamarmeladilla.
     Siivilöi pinnalle tomusokeria.
     Raidoita keksien pintaa sulatetulla valkosuklaalla tai tomusokeri-vesiseoksella.
     Voit käyttää myös erilaisia koristerakeita. 
   
Manteliset kirsikkapikkuleivät



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.