lauantai 14. joulukuuta 2019

Näissä joulumakeisissa maistuu appelsiini ja suklaa.

Makeisia jouluksi..
 Nämä makeiset ovat helppoja ja nopeita valmistaa. Koristelussa on rajana oma mielikuvitus.

Ohjeesta saadaan makeisia koosta riippuen 20-30 kappaletta.
Nämä makeiset ovat noin 1cm paksut ja leveydeltään noin 3 cm.





Tarvitset:

  • 1 kananmunan valkuaisen
  • 6 dl tomusokeria
  • halutessasi ripaus keltaista elintarvikeväriä
  • 6-7 tippaa appelsiiniesanssia tai 1 rkl hienoksi raastettua appelsiininkuorta
  • noin 1 tl vettä
  • 200 g tummaa suklaata


Koristeita pinnalle: glittereitä,valkosuklaata,nompparelleja jne...

Vatkaa valkuainen pehmeäksi vaahdoksi ja lisää tomusokeri,vesi ja  appelsiiniesanssi.
Sekoita ainekset ensin rauhallisella nopeudella, koska tomusokeri  pölisee helposti ympäriinsä.    Riittää että saat ainekset sekoitettua hyvin keskenään ja massasta helposti käsiteltävän.  Pyörittele massasta tanko ja paloittele tasakokoisiksi kiekoiksi. Hyvä paksuus on noin 1cm.  Silloin kiekko pysyy hyvin koossa jatkokäsittelyssä. Anna kiekkojen kuivahtaa hetki.
Sulata suklaa ja kasta kiekot kauttaaltaan suklaaseen ja siirrä kovettumaan ritilälle.
Koristele pinta sulatetulla suklaalla ja erilaisilla nomparelleilla tai glittereillä.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.