sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Kirsikkapannari.

Koska meikäläinen on totaalinen "kirsikka"fani, kauppakassiin eksyy tietenkin aina kirsikoita sopivan hetken tullen.

 Omia kirsikoita saa odotella vielä ennen kuin pääsee valmistelemaan hilloja ja marmelaadeja.

Mutta teimpä kirsikkapannarin sunnuntain iloksi.
Kirsikkaclafoutis.Tästä reseptistä saadaan kooltaan noin puolen  paistopellin verran.

Resepti on ihan simppeli. Voidellaan vuoka, sokeroidaan hieman puolitettuja kirsikoita ja levitetään vuoan pohjalle. 
Päälle levitetään taikina ja paistetaan.

Pannarille kaveriksi kermavaahtoa tai jäätelöä.
Kirsikkapannari:

½ l puolitettuja kivettömiä kirsikoita
½ dl fariinisokeria tai ruokokidesokeria
voita vuoan voiteluun

3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1½  dl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
1 dl maitoa
ripaus suolaa

1.     Voitele vuoka. Puolita kirsikat ja poista kivet.  Sokeroi kirsikat fariinisokerilla tai ruokosokerilla ja levitä voideltuun vuokaan tasaisesti.

2.     Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja ripaus suolaa vaahdon joukkoon.

3.     Sekoita kerma-maito vaahdon joukkoon ja levitä kirsikoiden pinnalle tasaiseksi kerrokseksi.

4.     Paista pannaria uunin keskitasolla 180-asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pannari on saanut kauniin kullan ruskean värin.

5.     Tarjoa pannari lämpöisenä jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Vielä tietysti parempi molempien kanssa :))   








Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.