keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Sahrami-hunajasinappi.

Yleensä teen jouluksi sinapin, joka on vahvaa mutta makeaa. Eli vahvaa vähemmälläkin.
Sahrami-hunajasinappi on hempeän värinen ja maultaan kivan hunajainen.
Ohjeesta tulee noin litra valmista sinappia.


Joulukinkku vaan jotenkin kaipaa kaverikseen makeahkoa ja vahvempaa sinappia.
Uusia variaatioita on hauskaa valmistella ja soveltaa. Vieläpä mukava antaa pieni sinappipurkki viemisenä kylään. Meidän suvussa on joka joulu emännät tehneet mitä erilaisimpia sinappeja ja niistä on päässyt aina nauttimaan pitkälle joulun jälkeenkin.


Reseptiikka:

100 g sinappijauhoja
400 g hunajaa
1 rkl vehnäjauhoja
6 dl kuohukermaa
½ tl hienonnettua sahramia
1 rkl omenaviinietikkaa (käy myös punaviinietikka )

1.     Sekoita keskenään kerma, jauhettu sahrami ja vehnäjauhot.
Sekoita ainekset hyvin keskenään ja anna seoksen seistä hetki, jotta sahramista alkaa irrota hyvin väriä ja aromia.

2.     Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja kuumenna sinappi lähes kiehuvaksi kokoajan sekoittaen pohjaan palamisen estämiseksi. Sinappi sakenee pikku hiljaa kuumennettaessa.

3.     Ota kattila pois liedeltä ja sekoittele sinappia kylmässä vesihauteessa jäähtymisen nopeuttamiseksi. Maista sinappia ja lisää halutessasi terästykseksi viinietikkaa.

4.     Purkita jäähtynyt sinappi.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.